18. Indicatoren visueel combineren tot een signaal

 

In dit filmpje zien we hoe we één of meerdere indicatoren kunnen toevoegen aan de grafiek en hun sentiment (kopen of verkopen)  kunnen visualiseren.

 

Bovenaan in de grafiek selecteert  u het icoon ‘Indicator toevoegen’.

 

In het scherm ‘Sentimentor toevoegen’ klikt u op het +teken bij ‘Indicators’.

 

U krijgt een lijst te zien met alle indicatoren die standaard in NanoTrader Free beschikbaar zijn.

 

U kunt er ook aan uw favorietenlijst toevoegen en deze van daaruit oproepen.

 

We selecteren de MACD.

 

Onderaan dit scherm vinkt u ‘Toon Bullish and Bearish gebieden voor de indicator’ aan.

 

U krijgt nu de MACD  waarin rode en groene zones worden weergegeven. De indicatoren worden automatisch geïnterpreteerd ; waar de MACD de signaallijn neerwaarts kruist begint een rode zone ( bearish signaal) en waar de MACD de signaallijn opwaarts kruist begint een groene zone ( bullish signaal).

 

Deze rode en groene zones vinden we eveneens terug in de hoofdgrafiek.

 

Laat ons nu een tweede indicator  oproepen bv. de Directional Index en ook  bij deze ‘Toon Bullish and Bearish gebieden voor de indicator’ aanvinken.

 

Opnieuw krijgen we automatisch de interpretatie waarbij de rode en groene zones worden aangeduid ; waar de +DI opwaarts de -DI kruist begint een groene zone ( bullish signaal) en waar de +DI neerwaarts de -DI  kruist begint een rode zone ( bearish signaal).

 

Wanneer we nu naar de hoofdgrafiek kijken dan vinden we daar de gecombineerde mening van de beide indicatoren. Zo zien we dat er zones zijn die niet rood of groen gekleurd zijn  wat wijst op een verschillende interpretatie van de indicatoren.

 

Dankzij de parameter ‘Toon Bullish and Bearish gebieden voor de indicatoren’ wordt het sentiment van de indicator visueel weergegeven.

 

 

 

 

NanoTrader voor beginners

Gratis webinars