07. Een positie innemen met Tactic Order

In deze video kunt u kennis maken met ‘Tactic Order’. Hiervoor maken we gebruik in het platform van het schaakstuk -icoon (koningin) bovenaan in de grafiek.

Deze functie biedt u de mogelijkheid om éénmalig automatisch een positie in te nemen op basis van bepaalde voorwaarden. Via de Tradeguard kunt u dan de positie beschermen.

Eens de trade is afgesloten moet u opnieuw een Tactic Order ingeven om in de markt te gaan.

In dit filmpje gaan we een strategie opbouwen waarbij we zowel een instap- als een uitstapscenario programmeren. Hierbi j maken we gebruik van de MA op 30 periodes, ingesteld via de designerbar.

Instapscenario : we nemen een short positie in wanneer de koers onder de 30 MA duikt.

Uitstapscenario : we gaan uit de markt met een bracket order ( click stop & click target )

We stellen de clickstop in op 10 punten en de click target op 15 punten.

Via de designerbar zetten we het uitstapscenario klaar en we activeren reeds de ‘Tradeguard’.

Het instapscenario verloopt via het ‘Tactic order’ die we activeren via het schaakstuk bovenaan de grafiek.  In het volgende scherm gaan we de MA activeren. Bovendien wensen we hier eenmalig automatisch te handelen en  vinken we Auto-Order aan en ‘SELL’ omdat we short gaan.

Bij bevestiging zien we een klein rood-groen icoon verschijnen op de grafiek wat wijst dat het ‘Tactic Order’ geactiveerd is. Hierbij staan nu beide scenario’s actief.

Van zodra de koers onder de MA 30 duikt zal de positie automatisch worden ingenomen en beveiligd worden met de TradeGuard.

Let op, dit is éénmalig. Wanneer de trade gesloten is moet u opnieuw een Tactic Order plaatsen om automatisch in de markt te gaan.

 

 

 

 

 

NanoTrader voor beginners

Gratis webinars