Analyses en tips

Aandeel TESLA - verkoopsignaal

Met een recordhoogte van 1027 dollar bereikte de koers van het Tesla-aandeel medio juni een nieuw hoogtepunt. Meer was er de stieren echter niet meer gegund en zoals reeds verwacht, nam het lot zijn loop in de vorm van het aangekondigde RSI-verkoopsignaal (de trendlijn werd op 11 juni gepasseerd). Samen met het huidige zure marktsentiment, evenals het verkoopsignaal dat gisteren op de MACD werd gegenereerd en het doorbreken van de opwaartse trend die sinds medio maart bij $984 is vastgesteld, broeit er een krachtige onweersbui voor de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's.

Rally in WTI-olie neemt adempauze

Na de sterke prijsstijging sinds medio april heeft de olieprijs op de Amerikaanse West Texas Intermediate (WTI) de afgelopen weken een adempauze ingelast. Het is echter belangrijk op te merken dat de consolidatie tussen $34,20 en $41,00 doorgaat. Er is dus nog geen beslissing genomen over het te volgen pad.

Daggrafiek van aardolie (WTI crude oil).

Aardolie handelen (WTI crude oil)

USD/JPY – Range intact

De recente toename van risico-aversie op de internationale financiële markten als gevolg van het groeiende aantal nieuwe coronavirusinfecties in de VS en China heeft de Japanse Yen hoger geduwd. Relevante steunpunten in de USD/JPY zijn echter nog niet doorbroken, zodat het chartbeeld op dit moment als neutraal moet worden geïnterpreteerd.

Aandelentip: va-Q-tec AG

Het aandeel va-Q-tec AG ontwikkelt een spannend grafiekpatroon. In de prijsontwikkeling van de fabrikant van thermische verpakkingssystemen en vacuümisolatiepanelen is een lange bodemvorming (schotelvorming) zichtbaar, die op het punt staat te worden voltooid. Als het aandeel erin slaagt om over de volgende technische hindernis heen te springen, is er een duidelijk potentieel voor herstel vanuit technisch oogpunt.

Powell houdt de fantasie in leven

Eerst was het de voorzitter van de ECB, Mario Draghi, en wat later was het de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, die dit voorbeeld volgde. De Fed bleef hopen op renteverlagingen voor de markten. In feite verwachten handelaren nu dat de Fed de rente op 30 en 31 juli met 25 basispunten zal verlagen. 

Platinum: Prijsdaling biedt mogelijkheden

De platinaprijs is de laatste tijd sterk onder druk komen te staan. Begin april stond het edelmetaal en het industriële metaal nog steeds genoteerd op 920 USD per troy ounce, maar begin deze week werd er zelfs kortstondig minder dan 800 USD per troy ounce verhandeld. Vergeleken met het hoogtepunt van het jaar, iets minder dan tien weken geleden, is de platinaprijs dus met ongeveer 14% gedaald.

Nieuwe Facebook-munt Bitcoin-wisselkoers naar boven

Na de aankondiging van Facebook om een eigen digitale munt uit te brengen, steeg de prijs van de cryptografische munt Bitcoin snel in een zeer korte tijd. De laatste extreme stijging werd echter kort daarna gevolgd door een crash.

Zijn de investeerders nu al te vroeg blij en gaat de prijs terug naar de bodem? Facebook plant zijn eigen digitale munt met de naam "Libra". Het zou al in 2020 van start moeten gaan en zou op Chinese oplossingen kunnen lijken. Daar worden betalingen vaak verstuurd via apps en programma's zoals "WeChat Pay".

Mais is een hot item

De (maïs)prijs is een hot item. In het futurescontract voor landbouwgrondstoffen kan een zogenaamde short squeeze niet langer worden verborgen. Sterke indekkingsoperaties van short sales door professionele marktpartijen (grote handelaren) drijven de korenprijs dynamisch omhoog. Het technisch belangrijke weerstandsniveau van ongeveer 390 US cent per bushel is al lang niet meer gehaald door de maïsprijs. Met ongeveer 396 US centen per bushel is maïs net zo hoog als ongeveer een jaar geleden en richt het nu duidelijk op het 4-USD-keurmerk. 

WTI Olieprijs: hier dient u op te letten

De prijs van het Amerikaanse aardolie West Texas Intermediate (WTI) daalt voor de derde achtereenvolgende dag en test opnieuw de belangrijkste steun van de 61,8% Fibonacci retracement van de algemene opwaartse trend van 42,40 naar 66,60 dollar. 
De recente rally van $50,60 tot $54,80 werd onderbroken door een nieuwe periode van zwakte op maandag. De olieprijs lijkt vooralsnog aan deze laatste vast te houden.

Gemengde signalen komen van de technische indicatoren. Terwijl de Stochastics naar beneden wijst, is de RSI al in oververkocht gebied. 

Aandelentip: Daimler

Belegger met interesse in technische analyse grafieken vinden bij Daimler een lucratieve instapmogelijkheid met een aantrekkelijke risico-rendementsverhouding. Aan het begin van de week daalde het aandeel onder hoge handelsvolumes tot een belangrijke technische steuning. Nu draait de prijs boven deze steun sterk omhoog. De grafiek toont een dubbele bodem.

Verbod op uitvoer van cacao

Er is veel beweging in de cacaomarkt. Zoals wij op dit moment voorspeld hebben, is voor de cacaoprijs een einde gekomen aan zijn lange periode van zijwaartse beweging. Met de sprong boven de technisch belangrijke weerstand USD 2.400 per ton komt er nu weer meer prijsmomentum op gang. Het toonaangevende cacaofutures-contract op de New Yorkse grondstoffenbeurs voor futures (NYBoT) noteert momenteel aan ongeveer 2.510 USD per ton, ongeveer negen procent meer dan aan het begin van de maand.

DAX en DOW - Op naar jaarlijkse hoogtepunten?

De beurzen stijgen verbazingwekkend sterk. Intussen zijn de jaarhighlights weer binnen handbereik. Voor de DAX is het op 12.430 punten. De Dow heeft ruim 26.700 punten.

Het is verbazingwekkend dat er nog steeds acute scepsis heerst, vooral op de Amerikaanse beurs. De angst- en hebzuchtindicator staat op 34 punten in het angstgebied. 50 punten zijn neutraal, 100 punten duiden op grote hebzucht.

Gratis webinars