E-mini daytrading (Deel 2)

Enkele nuttige tips voor beginnende daytraders in de E-mini
 
Als je een beginnende trader bent, dan is het belangrijk om de basis van succesvol handelen te kennen. Als je de belangrijkste punten in het achterhoofd houdt en de handel voorzichtig en strategisch plant, dan staat niets je succesvolle E-mini business in de weg. Beginners zitten met veel vragen: hoe moet ik eraan beginnen, hoeveel moet ik investeren, welke broker moet ik kiezen enz. Als je deze vragen hebt uitgeklaard, dan moet je je op de handelsstrategie concentreren. Hieronder vind je daarvoor enkele tips.
 
Als je de E-mini wil verhandelen, heb je geen grote rekening nodig. Je kan beginnen met een kleine rekening (bv. 5000 euro). Zo verklein je ook de risicofactor. Twee zeer belangrijke onderdelen zijn de leverage (hefboomwerking bij future trading) en de marge, die de makelaar van je vraagt bij de aankoop van een contract. Met een kleine marge kan je natuurlijk een groot hefboomeffect bereiken. De vraag is echter of je dit ook moet doen.
 
Als je geen ervaren trader bent, vermijd je best risicovolle trades. Amateurtraders proberen best op zoek te gaan naar trades die hen voordelen bieden, terwijl ervaren handelaars het risicomanagement afwegen. Je hebt er baat bij om eerst te oefenen op een demo account (handelssimulatie) voordat je de echte handel betreedt. Leer de E-mini handel aan op eigen tempo en plaats echt geld wanneer je zeker bent dat je het kan.
 
Probeer onmiddellijk zowel long als short te gaan als trader. Veel beginners durven niet short te gaan, hoewel dit een zeer eenvoudige verrichting is, net als het openen van een aankooppositie. Als je het niet doet, verspeel je eigenlijk 50% van de kansen die de markt je biedt. Je hebt ook geen speciale toestemming nodig voor een verkoop. Als een trader een long positie (aankoop) opent, dan rekent hij erop dat de prijs stijgt en dat hij geld kan verdienen wanneer hij bij een hogere prijs uitstapt. Een trader die short gaat, verkoopt een contract en hoopt dat de prijs daalt, zodat hij het later voor een lagere prijs kan terugkopen. 
 
Zodra het handelsscenario duidelijk is, kan je je op het management van je positie op de markt concentreren. Uiteraard moet je ook op de hoogte zijn van provisies en commissies.
 
Waarom vele traders wereldwijd uitgerekend de E-mini verhandelen
 
Aansluitend sommen we enkele redenen op waarom veel traders voor hun dagelijkse handel net voor de E-mini kiezen en niet voor een andere markt. 
 
• Daytrading in de E-mini handel is een enorme markt met miljoenen traders die elke dag opnieuw handelen. De belangrijkste reden waarom ze voor deze markt kiezen, is omdat ze efficiënt is en tegelijkertijd over voldoende volatiliteit (schommelingen) beschikt. Daardoor ontstaan dagelijks handelskansen. 
 
• Zoals je weet, wordt de handel over de Chicago Mercantile Exchange (CME) georganiseerd op basis van “First Come, First Serve” . Dat betekent, dat alle traders dezelfde kansen krijgen. Niemand (ook geen grote traders met grote rekeningen) wordt bevoordeeld.
 
• De E-mini is een zeer technische markt en zeer moeilijk te manipuleren. Daardoor is de markt eerlijk en stabiel met weinig complicaties.